lunes, 5 de junio de 2023

CapCot... escalada enervant, xapes amb incertesa

Escalada enervant del primer moviment a l'últim, plena d'aventura. 

Hi ha xapes, sí, bastantes. I són tan aprop (o tan lluny) als trams senzills com als difícils perquè la pedra pot rebentar en qualsevol pas, inesperadament, com una bomba de rellotgeria o una mina soterrada. 

Via vertical i sostinguda. Els vols surten nets quasi a tot arreu. Mai excessivament exposada. Sí aleatòria i plena de tensió, excitant, sempre excitant. 

Aquesta incertesa contínua provoca esgotament mental, però també una sensació de plenitud i gran alleugeriment quan la conclous. 

Recordo amb neguit cada canvi de cap de corda en arribar a la reunió: Passar del plaer i l'admiració mentre l'assegurava lo Simonet, a la por i l'exigència de navegar per terra incògnita. Aquí, com en moltes vies que he obert amb amics més forts, l'estratègia i l'elecció de les tirades esdevé fonamental. Trieu parell...

Trams de boleta fina unida per una argamassa terrosa i rogenca, plens de tanta incertesa com el principi d'indeterminació de Heisenberg: impossible calcular si aguantaran el teu pes. Impossible saber quan, on i quants metres volaràs. 


Escalda que no sovinteja: lliure de dificultat sobre roca aleatòria. Entendreu perquè les Roques sempre han estat terreny on predomina l'artifo  

Impressionat veure al Simonet superar el llarg 3 i, especialment, el 5è. Temple, temple, temple


Revolten pel meu cap les repeticions de vies trencades que fèiem amb el Sebastià: Port Aventura o Territori Utu al Doll, la Via del Teix al Port. També la temible Buscavires de la Roca Dreta de les Valls que repetírem amb el Kike a finals dels 90, encara avui la més compromesa dels Ports. CapCot els hagués encantat...



Els qui continuen mantenint que les xapes maten l'aventura o manquen adrenalina, passeu a gaudir-la. 

Escaladors exquisits, abstingueu-vos!

Via NO-APTA ni recomanable per tothom 

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Via impressionant. Una joia del lliure, homogenia en tots els llargs.
Un gust seguir el traçat de la via, intentant imaginar el millor camí de xapa a xapa i executar els moviments tocant la pedra amb delicadesa. Com bé dius es necessita TEMPLE per escalar-la i cal entrar en un estat d'abstracció per encadenar tots els llargs. En el nostre cas, la via, el fred i les hores de llum ens han passat factura i hem tingut distraccions mentals que ens han fet que marxessim "capcots".
Us recomano anar-hi amb temps per no perdre l'oportunitat de gaudir sense pressions de la via

albertganxets dijo...

Aqueta sí que no me l'esperava tan aviat.
Poca gent té la combinació necessària (grau elevat i gust obtús o perturbat) per degustar un menú tan estrany.

M'alegro molt que l'hagueu repetit, que hagueu xalat i, sobretot, vibrat
Teniu la meva admiració, i dues birres quan coincidim, invitació de la casa